Президентът: Държавата е на тъмно, да включим прожекторите
Фото: www.mediapool.bg

Президентът: Държавата е на тъмно, да включим прожекторите

5 новини, 3

Крайно време е да включим прожекторите, да осветлим процесите в България, да има прозрачност на собственост, на управленски решения, призова президентът Румен Радев в силно критична публична лекция в Университета за национално и световно стопанство в понеделник. Причината да сме най-бедната страна в Европейския съюз е неефективната институционална среда, заяви той в лекцията си на тема "Социално-икономическо развитие на България - предизвикателства и перспективи".

След приключването й Радев отговори на въпроси на студенти, сред които и такъв би ли направил своя партия. Той каза, че е президент на всички българи, но допусна появата на нови партии, ако общественото недоволство продължи да расте. "Ако разочарованието на хората от политическото статукво продължи да расте, ще бъдем свидетели на създаването на нови партии", заяви Румен Радев, който в момента е политикът с най-висок рейтинг в България.

"Нещо строим, но не знаем точно какво, защото е тъмно" В лекцията си, която прозвуча като платформа за нов политически проект, той разви пространно тезата за ширещата се непрозрачност в държавата, обяснявайки я метафорично с най-голямата гордост на премиера Борисов - строителството. "В момента България прилича на строителна площадка, където нещо строим, но не знаем точно какво, защото е тъмно.

Някакви хора носят строителен материал и се връщат за нов, а в това време други хора го кра...

    Повече за mediapool.bg