Премиерът: Дигиталните умения са богатство, чичко Гугъл знае всичко
Фото: www.mediapool.bg

Премиерът: Дигиталните умения са богатство, чичко Гугъл знае всичко

5 новини, 2

"В съвременния свят дигиталните умения са не само обща култура, но и богатство... Спориме ли за нещо, чукни в Гугъл и го провери. Чичко Гугъл знае всичко". С тези думи премиерът Бойко Борисов откри програмата на американския технологичен гигант "Растеж с Гугъл" (Grow with Google) в София, която се подкрепя от правителството. Инициативата е част от поетия от "Гугъл" (Google) ангажимент за преодоляване на цифровото разделение в Европа.

Компанията обяви, че ще помогне на 1 млн. европейци да намерят работа или да постигнат бизнес растеж до 2020 г., което е част от усилията на водената от Европейската комисия "Коалиция за умения и работни места в областта на цифровите технологии", посочиха от компанията. Тези й усилия се възприемат от ЕС и като опит за влияние върху националните правителства и медиите, тъй като "Гугъл" е атакувана от Европейската комисия за неплащане на данъци в Европа.

През април 2016 г. "Гугъл" започна програмата "Дигитален гараж в България" като безплатна онлайн платформа за обучение на дигитален маркетинг и онлайн бизнес за служители и предприемачи от малките и средни предприятия. Оттогава досега повече от 26 000 души са обучени в областта на цифровите умения чрез платформата, а 21% от преминалите през програмата твърдят, че са усетили позитивен ефект върху кариерата и бизнеса си след обучението, отчетоха от "Гугъл".

Програмата се провежда под патронажа на Ми...

    Повече за mediapool.bg