Пожарникари излизат на протест в края на седмицата
Фото: www.capital.bg

Пожарникари излизат на протест в края на седмицата

9 новини, 1

Пожарникарите от Синдикат "Огнеборец" излизат в края на седмицата на протест заради липсата на пари в службата и решението за закриване на отделни звена на дирекцията в страната.

Служителите ще подкрепят седмица по-късно и действията на колегите си от другите синдикати в МВР, които ще протестират пред парламента. Това обясни Венцислав Станков от синдикат "Огнеборец", предава БНР.

Заради решението за закриване на няколко пожарни служби в страната и преместването на служителите на други места, както и липсата на достатъчно пари, членовете на синдиката излизат на протест в края на тази седмица. Венцислав Станков обясни, че до момента няма яснота кои ще са точно закритите участъци.

"Предложенията са за закриване на две районни служби и 10 участъкови служби. Няма направен анализ какъв брой население ще пострада от забавянето и ненавременната реакция от наша страна".

Пожарникарите излизат на протест и заради липсата, според тях, на адекватно финансиране.

"Искали сме още от юли месец и сме пуснали писмо за разговори с министъра на вътрешните работи относно предстоящия бюджет, но за съжаление към момента все още такава среща с министъра не се е състояла

    Повече за cross.bg