Полицаи заплашени с нож от охранител в Горна Оряховица© dnes.bg

Полицаи заплашени с нож от охранител в Горна Оряховица

, 8 новини, 20 прегледа

Служител на МВР простреля млад мъж при извършване на проверка в жилищен блок в Горна Оряховица, пишат от Агенция Фокус. За случая стана ясно от коментар пред журналисти в Народното събрание на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

"Получава се искане за съдействие от екип на Спешна помощ през телефон 112. В същото време такъв сигнал постъпва и от родителите на въпросното лице. Колегите са реагирали незабавно. Отивайки на място на 9 –ия етаж на жилището виждат лице, което има нож в себе си и е в явно раздразнено състояние. Колегите правят всичко възможно да успокоят лицето, за да контролират ситуацията. В този момент той ги напада с ножа. Колегите са действали изключително професионално, като това е станало и пред погледа на служителя на "Бърза помощ", коментира още Маринов.

"Предупредили са лицето, направили са опит да го респектират с изстрели във въздуха", каза Маринов. Министърът уточни, че тъй като мъжът не е прекратил атаката и е имало опасност за живота на служителите на реда, те са произвели изстрели в посока на лицето. Маринов уточни, че те са се целели в краката на мъжа. "Изтрелите са били със стоппатрони. Успели са да неутрализират атаката и да задържат лицето", добави министър Маринов.