Кремъл: Нямаме информация за убити руски наемници в Сирия
Фото: www.dnes.bg

Кремъл: Нямаме информация за убити руски наемници в Сирия

12 новини, 10

Руснаци са сред убитите при сблъсък в Сирия с оглавяваната от Съединените щати антиджихадистка коалиция този месец, съобщи Ройтерс, като се позова на техни познати. Миналата седмица САЩ обявиха, че са убили над 100 бойци от сирийските проправителствени сили, когато коалицията е нанесла въздушни удари на 7 февруари, за да предотврати атака срещу щаб на подкрепяните от нея Сирийски демократични сили (СДС) в източната провинция Дейр аз Зур.

Министерството на отбраната на Русия, която подкрепя сирийския президент Башар ал Асад, каза, че проправителствени милиции са провеждали разузнавателна операция и че в района не е имало руски военнослужещи, припомня Ройтерс. Най-малко двама руснаци, които са се сражавали неофициално на страната на Асад, обаче са сред убитите, казаха за агенцията свързани с тях хора. Единият от загиналите е Владимир Логинов, казак от Калининградска област.

Максим Буга, лидер на казаците в руския анклав на Балтийско море, заяви, че Логинов е бил убит наред с още десетки руски бойци около 7 февруари. Другият загинал руснак е Кирил Ананиев, каза Александър Аверин, говорител на националистическата партия, с която е бил свързан той. Агенцията Ройтерс не е успяла да потвърди смъртта на Логинов и Ананиев чрез независими източници. Кремъл заяви във вторник, че не разполага с информация за убити руски наемници в Сирия, съобщи Ройтерс.

Знаем само за руски граждани, кои...

    Повече за mediapool.bg