Цветанов: Тандемът Борисов - Цветанов и ГЕРБ са най-голямата парламентарна група
Фото: www.dnevnik.bg

Цветанов: Тандемът Борисов - Цветанов и ГЕРБ са най-голямата парламентарна група

6 новини, 5

Идеята за повишаване на акциза на бездимните цигари не обслушвал тютюневите компании, а интересните на държавата. Това стана ясно от думите на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в събота пред бТВ. „Лобистки ли са тези поправки, когато всъщност искаш да повишиш един акциз, да намалиш печалбата на една частна компания, но да влязат повече приходи в държавата? Ако говорим за лобизъм за републиканския бюджет, да, действително ние лобираме да има повече приходи в бюджета”, коментира той.

Законпроектът стана повод лидерът на БСП Корнелия Нинова да заяви, че пропастта в отношенията между премиера Бойко Борисов и Цветанов ставала все по-видима. Причина за изказването бе, че след като Борисов нареди оттеглянето на предложението, ГЕРБ и „Обединени патриоти“ решиха все пак да го подкрепят, но с лека редакция. „100% действително е несериозно, нереалистично и смятам, че беше прекалено силно като действие и стъпка”, призна депутатът, с уточнението, че акцизът ще е не повече от 50-60%.

Цветанов категорично отрече да има неразбирателство с премиера: „Като доказателство за това, че няма никакви проблеми, сутринта в 7.15 часа заедно с премиера обсъждахме това, което се случва в момента и което предстои да се случи, и в 8.30 часа му беше първата среща с премиера на Сърбия.” По думите му „БСП трябва да бъдат спокойни, тандемът Борисов, Цветанов и ГЕРБ са най-голямата парламентарна група, най-го...

    Повече за mediapool.bg