Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален8Фото© nova.bg

Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален

, 30 новини, 8 прегледа

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален", това заяви в ефира на "Събуди се" по NOVA Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017 г.).

"Това, което се случва в момента в България, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин, не е проблем. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза "всяко упорство увеличава риска от хаос". Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася. Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", каза Росен Плевнелиев.