Платеното паркиране в София се разширява в още 4 района
Фото: www.actualno.com

Платеното паркиране в София се разширява в още 4 района

14 новини, 5

Зелената зона за платено паркиране в София ще се разраства още в следващите месеци. Очаква се тя да обхване нови територии в районите "Оборище", "Възраждане", "Красно село" и "Лозенец". Предстои предложенията за определяне на още места за платено паркиране в столицата да бъдат обсъдени от общинската комисия по транспорт в сряда. Разширяването на зелената зона е поискано от кметовете на съответните райони, а обществените обсъждания с гражданите в три от районите вече минаха.

Няма информация за публични дискусии в "Лозенец". Крайното решение трябва да се вземе от Столичния общински съвет. Основният мотив на хората, които подкрепят разширяването на зоната, е че това ще им помогне да паркират по-лесно пред жилищата си и ще освободи пътните платна и тротоарите от безразборно паркирани автомобили. За паркиране в зелената зона през седмицата в часовете от 8.30 до 19.30 се плаща по 1 лев на час, а максималният престой е 4 часа.

Хората с адрес в зоната могат да си купят годишен стикер. Цената му е 100 лева за 12 месеца или по 10 лева на месец. Ако обаче семейството има две или три коли, цената расте. За втори автомобил се плащат 200 лева, а за трети - 300 лева. Предложението за "Красно село" е зелената зона да обхване карето от улици между булевардите "Иван Гешов", "Пенчо Славейков", "Ген.

Тотлебен" и улица "Георги Софийски". Гражданите, които подкрепят въвеждането на зоната, смятат,...

    Повече за mediapool.bg