Константинов: САЩ е по-класен отбор от нас, но още мечтаем
Фото: www.novsport.com

Константинов: САЩ е по-класен отбор от нас, но още мечтаем

6 новини, 7

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов отдаде заслуженото на тима на САЩ, който победи "лъвовете" с 3:0 гейма.

"Стараха се, имаше желание. Трябва да отдадем заслуженото на американците. Те изиграха страхотен мач, сервис, блок, защита. С този натиск, който упражняват от сервис, с тези блокиращи, с които разполагат, много трудно, ако не отговориш със същия сервис, да играеш срещу тях.

В момента те имат по-класният, по-опитният отбор и незаслучайно показват, че са с 7 победи от 7 мача досега.

Те играят и без напрежение. Те са се класирали на 99% и преди мача. Когато нямаш някакво притеснение, може всичко да се получава. Просто трябваше да удържим да се държим близко, но волейболните аргументи бяха за тях.

Ако Франция победи Полша (Франция победи с 3:1 б.р.), могат да се получат няколко отбора с 3 загуби и от тях да излизат двата най-добри. Русия има мач с Италия и тя може да загуби и да станат с 3 (загуби). Мачът с Канада все още ни дава малки шансове да мечтаем за финалите. И ми се иска в последен мач от фазата в България, пред наша публика, да завършим с една победа.

Канада също е отбор, който последните 2-3 години има сериозно израстване. Видя се, че се задържаха в добри позиции, последните две години с Антига отборът има интерес облик, играят европейски стил волейбол. Ние не обичаме такива отбори, един сериозен за нас противник. Няма да...

    Повече за novsport.com