Петкова разкри кога стартира обществена поръчка за газов хъб Балкан© actualno.com

Петкова разкри кога стартира обществена поръчка за газов хъб Балкан

, 9 новини, 4 прегледа

Започва обществена поръчка за изграждането на необходимата инфраструктура за газов хъб „Балкан” в участъка от турско-българската до българо-сръбската граница. Това съобщи пред журналисти в парламента енергийният министър Теменужка Петкова, която отчете свършеното от министерството и „Булгартрансгаз“ по одобрената миналата седмица от НС актуализирана енергийна стратегия, предаде БТА.

Вчера Комисията за енергийно и водно регулиране е публикувала доклад, който съдържа подробно описание на процедурата и има насрочено заседание за 19 декември, когато ще се обсъди започването на третата и ангажираща фаза на проекта за развитие и разширение на газопреносната система на "Булгартрансгаз".

Очаква се Комисията да излезе с решение до 21 декември 2018 г. От тогава до 31 януари 2019 г. се предвижда "Булгартрансгаз" да проведе трета фаза от процедурата "Открит сезон", като паралелно с това на 21 декември 2018 г. ще се обяви и обществената поръчка за реализацията на проекта, поясни енергийният министър.