"Протестите пред ЕС са като да се оплачеш пред арменския поп"
Фото: www.dnevnik.bg

"Протестите пред ЕС са като да се оплачеш пред арменския поп"

6 новини, 7

„Ние сме демократична държава и хората имат право да протестират и да изразяват мнението си. А дали точно днес е подходящия ден за всички тези, може би вече над девет протеста, това вече нека всеки да прецени сам за себе си". Това коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Именно за днес в столицата са насрочени 9 протеста, в деня на официалното откриване на председателството на Европейския съюз, в който ще пристигнат най-високите гости от Брюксел. По думите на Павлова те обаче вече са 11. Ключовите протести са в защита на Пирин, контрапротест срещу природозащитниците, полицаите пък ще искат по-високи заплати, както и протест в защита на Истанбулската конвенция.

Според нея все пак протестите точно днес, по време на откриването на българското европредседателство, изглеждат малко като да се оплачеш на арменския поп.

„Проблемите, които имаме вътрешно, дали е заради някое решение на правителството или нещо друго, не смятам, че точно днес е най-подходящият ден за всички тези протести", изрази мнение министърът, но уточни отново, че всеки има демократичното право да протестира.

„Опитите за дискредитиране на правителството са факт. Те са факт по директен и индиректен начин", коментира още Лиляна Павлова

    Повече за cross.bg