Патриархът отправи молитва за изцелението на българския народ18Фото© dnes.bg

Патриархът отправи молитва за изцелението на българския народ

, 260 новини, 18 прегледа

Н егово светейшество Неофит - патриарх Български и митрополит Софийски, отправи тази вечер обръщение към българския народ с отеческа загриженост и молитва за избавление от убийствения вирус и за изцеление на всички болни и страдащи.

"Във време на изпитания, народът ни е застрашен от разширяващата се пандемия, когато болестта е близо до нас и виждаме страданието на човеците, всички сме призвани да бъдем отговорни към ближния, народа и Родината ни. Ясно осъзнаваме, че сме в най-мистичното време на Църквата - Светата Четиридесетница, дни наситени с покаяние и непрестанна молитва. Време за подготовка и очакване на Празника на празниците - Възкресението Христово!", каза в обръщението си Негово светейшество.

С отеческа загриженост се обръщаме към вас, скъпи братя и сестри, да съобразим ежедневието си с всички изисквания на извънредното положение. Призоваваме да се спазват препоръките на Светия синод и епархийските митрополити. Неизменно да носим надеждата за благополучния край на това тежко за народа ни изпитание.