Парламентът избра Анна Александрова за председател на правната комисия3Фото© actualno.com

Парламентът избра Анна Александрова за председател на правната комисия

, 14 новини, 5 прегледа

Народното събрание прие промени в състава на постоянните парламентарни комисии, предложени от председателя на ГЕРБ Даниела Дариткова. За председател на комисията по правни въпроси е избран народният представител от ГЕРБ Анна Александрова, която заема поста, след като Данаил Кирилов стана министър на правосъдието. Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов бе избран за член на комисията.

За председател на комисията по енергетика е избран депутатът от ГЕРБ Валентин Николов, Димитър Бойчев – за зам.-председател, а за нейни членове са избрани Станислав Стоянов и Васил Цветков.

Депутатите от ГЕРБ Красимир Събев и Запрян Янков са освободени като членове на Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, а за неин член е избрана Анна Александрова. Александър Койчев е освободен като член на комисията по здравеопазването, като на негово място идва Красимир Събев. Промени има и в състава на Комисията по икономическа политика и туризъм, където Анна Александрова е освободена като неин член.