Парламентът гласува сделката за Брекзит на 14 или 15 януари, потвърди Мей

Парламентът гласува сделката за Брекзит на 14 или 15 януари, потвърди Мей9Фото© frognews.bg

Парламентът гласува сделката за Брекзит на 14 или 15 януари, потвърди Мей

, 196 новини, 0 прегледа

Гласуването в британската камара на общините на правителственото споразумение за излизане на Обединеното кралство от ЕС, ще се проведе на 14 или 15 януари. Това обяви министър-председателката Тереза Мей в „Шоуто на Андрю Мар“ по телевизия Би Би Си, предаде БТА.

„Дебатите ще започнат идната седмица и ще продължат през следващата, през която ще се проведе и гласуването“, поясни Мей в интервюто си. В отговор на въпрос за датата на гласуването министър-председателката потвърди, че то ще е на 14 или 15 януари, независимо от вестникарски публикации, че тя може отново да го отложи.

Мей каза днес, че ако нейната сделка за Брекзит бъде отхвърлена, Великобритания ще се окаже на „неизследвана територия“.

Не мисля, че без споразумение е национално самоубийство. Това не е Дюнкерк, това е излизане от ЕС. Мисля, че без споразумение ще навреди на икономиката ни, да бъда честен, но мисля, че може да се преживее. Смятам, че спиране на Брекзит, политически, е катастрофа, от която може и да не се възстановим
Би Би Си,
Малък шанс за Мей да прокара споразумението за Брекзит