Открито е тялото на 11-годишното момче, изчезнало в Струма
Фото: www.cross.bg

Открито е тялото на 11-годишното момче, изчезнало в Струма

8 новини, 17

Открито е тялото на 11-годишното момче, изчезнало в река Струма край Кресна, съобщи "Фокус". В операцията по неговото издирване са участвали екипи на полицията, пожарната и Българския червен кръст.

Светлин бил намерен на мястото, където е влязъл да се къпе заедно с други деца. Тялото му бе открито от водолази - мъж и жена, които пристигнаха тази сутрин от София. Още с първото им влизане в реката те се натъкнали на тялото.

Снощи Светлин заедно с други деца влезли да се къпят. Сестра му успяла да се измъкне на брега и обяснила, че брат й потънал пред очите й. Момчето било на гости при роднини в Кресна. То е от с. Микрево, община Струмяни.

Малко след 7.00 часа тази сутрин издирването му беше подновено. Идеята днес беше да се обходят двата бряга на реката от Кулата до Кресна.

Пред bTV Кирил, един от приятелите на Светлин разказа: "Районът го познавам перфектно, отидох, имаше и други момчета, които седяха отвън. Влязох вътре, потърсих, видях и казах, че детето не е там. Не можех да го намеря, въпреки че там съм хвърлял камъчета като ученик и съм ги намирал”.

Издирването снощи продължи до късно и се включиха сили на противопожарна безопасност, екипи от Национален екип за действия при наводнения, БЧК, полиция, доброволци от община Кресна, обобщи Валентин Стоичков, зам.-кмет на община Кресна.

    Повече за dnes.bg