Откриха над 6 тона месо с изтекъл срок на годност в Плевен2Фото© dnes.bg

Откриха над 6 тона месо с изтекъл срок на годност в Плевен

, 13 новини, 6 прегледа

Над 6 тона месо с изтекъл срок на годност бе открито от плевенски полицаи при специализирана операция с участието на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Първо РУ – Плевен, съвместно със служители на Областната дирекция по безопасност на храните, Дирекция „Фискален контрол“ в НАП и Митническото бюро в областния град, съобщиха от пресслужбата на МВР.

В хода на активните действия, проведени от 6 до 14 февруари в Плевен, са извършени проверки на складови помещения и складове за търговия на едро с хранителни стоки, с удостоверение за регистрация по Закона за храните. В някои от обектите инспектиращите отчели наличието на монтирани хладилни камери, други се оказали гаражи, в които е складирано месо, кайма, месни изделия , брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

В рамките на операцията са проверени и заети с дейности по производство на кайма, както и машини и съоръжения за пакетиране на месо, кайма, готови етикети, тарелки, оцветител за кайма, протеини и др. В един от складовете са установени 63 литра течност, наподобяваща ракия, като количеството е иззето от служители на Митническо бюро – Плевен.