Оставките на тримата министри може да не бъдат приети
Фото: www.economic.bg

Оставките на тримата министри може да не бъдат приети

8 новини, 4

Оставките на тримата министри Валентин Радев (МВР), Ивайло Московски (Министерство на транспорта) и Николай Нанков (Министерство на регионалното развитие) може и да не бъдат приети и те да запазят постовете си.

Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред bTV.

"Премиерът прие оставките, но не сме стартирали процедурата. Парламентът трябва да гласува, когато одобрим заместниците им. В понеделник ще има нов коалиционен съвет и тогава ще се влезе в детайли", посочи той.

Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на Радев, Московски и Нанков след катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. Последва остра реакция от един от коалиционните партньори - НФСБ в лицето на Валери Симеонов. След коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти, в които влиза НФСБ, Симеонов съобщи, че представителите на неговата партия ще гласуват против оставките.

Тази сутрин Цветанов направи паралел с останалите на поста след оставки министри Теменужка Петкова и Бисер Петков.

"Тогава видяхме настроенията на обществото и след разговори премиерът не продължи процедурата. В понеделник ще водим дискусията. Всеки министър когато полага клетва е с оставката в джоба си, участието във властта не е гарантирано", коментира той.

Цветанов отрече, че той ще е следващият човек, който ще заеме поста на вътрешен министър. Той...

    Повече за webcafe.bg