Осиновени българчета, открити в къща на ужасите в САЩ7Фото© frognews.bg

Осиновени българчета, открити в къща на ужасите в САЩ

, 26 новини, 3 прегледа

/КРОСС/ Осиновени български деца в „Къща на ужасите" в Мисури. Двете близначки са живели при невъзможни условия, съобщи изданието "БГ войс". Те били осиновени преди 7 години от двойка в градчето Съмървил, щата Мисури. 56-годишният мъж и 40-годишната жена били арестувани на 8 юли за тормоз над децата им. Властите открили в дома им 10 деца - 8 техни и две осиновени близначки от България.

Последвалият медицински преглед, проведен в близкия центъра за подкрепа на деца, показал, че 14-годишната българска девойка имала паразити, а сестра й раздут корем поради недохранване. Само пред Нова телевизия говори генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев.

Това е един изключително неприятен случай, който хвърля сянка върху много други положителни случаи на осиновяване на български деца в САЩ. Това заяви за „Здравей, България" генералният консул в Чикаго Иван Анчев. Още в рамките на работния ден се свързахме с компетентните власти, в случая с шерифския офис в окръг Шенън на щата Мисури. Разговаряхме лично с шериф Дарън Браули.