(OF) Жертвите на преобърналото се корабче с туристи край остров Пукет в Тайланд може да достигнат 60
Фото: www.mediapool.bg

(OF) Жертвите на преобърналото се корабче с туристи край остров Пукет в Тайланд може да достигнат 60

10 новини, 2

Тайландската спасителна служба използва хеликоптери за издирването на 23 души, изчезнали след потъването на корабче с китайски туристи край популярния тайландски туристически остров Пукет, предадоха Ройтерс и ДПА. Тайландски правителствен служител заяви, че се опасява, че може да не бъдат открити други оцелели, което би означавало жертвите да достигнат близо 60 души. Засега е потвърдена смъртта на 33 души, но тайландският флот съобщи, че водолази са забелязали "доста тела" в потъналия кораб "Финикс".

Той се преобърна по време на буря със 105 души на борда, включително 93 китайски туристи и 12 тайландци, членове на екипажа и туристически гидове. По телевизията бяха показани десетки водолази, издирващи изчезналите. Други спасители стоят в готовност на кей наблизо. Морето днес е спокойно, а небето - безоблачно. Според изявление на тайландската морска полиция, нейни водолази се гмуркат на дълбочина около 40 метра.

Представител на морския отдел на министерството на транспорта заяви, че вероятно няма шансове на корабчето да бъдат открити други оцелели. "Минаха един ден и една нощ", подчерта заместник-генералният директор на отдела Критпетч Чайчуай. В момента в Тайланд дъждовния сезон е в разгара си. През периода от май до октомври в крайбрежните райони често има силни ветрове и неочаквани бури, особено по западното крайбрежие, където се намира остров Пукет.

Заместник генералният д...

    Повече за bta.bg