(OF) В доклада на "Вътрешна сигурност" за летище "София" няма констатирана умисъл, обяви вътрешният министър
Фото: www.cross.bg

(OF) В доклада на "Вътрешна сигурност" за летище "София" няма констатирана умисъл, обяви вътрешният министър

5 новини, 7

В доклада на "Вътрешна сигурност" за проверката на летище "София" няма констатиран умисъл, съобщи пред медиите в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Проверката е заради случая на столичния аеропорт с преминалите в края на март без паспортна проверка пътници от полет Амстердам - София. От една страна, ми харесва, от друга, се притеснихме, коментира заключението на "Вътрешна сигурност" министърът.

От производството, което тече в момента, ще стане ясно и кои служители ще бъдат отстранени. Радев припомни, че тринайсетте гранични полицаи вече са отстранени, за да не влияят на разследването, и на тяхно място са колеги от Варна и Бургас. Радев призна, че е имало нарушения. Видяхме, посочи той, че минаха 43-ма безпрепятствено, въпросът е какви са нарушенията, какви ще са отговорностите, от кого. "Докладът на "Вътрешна сигурност" най-общо казва за нещо като немарливост, но не искам да използвам този термин.

Тоест направено е така, че нищо не е направено, тези, които са изпълнявали задълженията си, са го направили по безобразен начин, отбеляза министърът. Той добави, че освен проверката на "Вътрешна сигурност", е възложил и дисциплинарно производство, което означава, че от ГД "Гранична полиция" са направили проверка, резултатите от нея били на бюрото му, но не ги коментира. Валентин Радев допусна, че след празниците ще се знаят заключенията от проверката...

    Повече за bta.bg