Борисов: Инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогнат за свързаността на целия регион (снимки)
Фото: www.bta.bg

Борисов: Инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогнат за свързаността на целия регион (снимки)

5 новини, 4

София, 7 декември /БТА/ Развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия регион. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на среща със сръбския премиер Ана Бърнабич, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Бърнабич е в България по повод работната среща на лидерите от страните от Западните Балкани. По време на срещата двамата премиери са дали приоритет на договореното изграждане на газопреносната връзка между България и Сърбия.

Те са оценили високо и напредъка по проектите от взаимен интерес, като изграждането на магистрала Ниш - София и електрификацията на железопътната линия Ниш - българска граница. Икономическата полза от реализацията на проектите за модернизацията на шлюзовете на "Железни врата" и на пристанището в Бръчко на р. Сава ще бъде от огромно значение не само за двете страни, но и за гражданите и бизнеса в цяла Европа.

Борисов и Бърнабич са оценили високо доброто двустранно сътрудничество, като българският премиер е подчертал, че само след два дни предстои подписване на Меморандум между двете държави за намаляване на тарифите за роуминг. В хода на разговора българският премиер е казал още, че страната ни ще продължи да подкрепя евроинтеграционния прогрес на Сърбия по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

    Повече за bta.bg