(OF) При самолетната катастрофа в Непал са загинали 49 души и 22 са ранени
Фото: dnes.dir.bg

(OF) При самолетната катастрофа в Непал са загинали 49 души и 22 са ранени

8 новини, 8

При катастрофата на бангладешкия пътнически самолет, разбил се при кацане на международното летище на Катманду, са загинали 49 души и 22 са ранени, предаде ДПА, цитирайки говорител на непалската полиция. "Открихме 40 тела в самолета. Девет други починаха в болницата", заяви говорителят. На борда на самолета на бангладешката авиокомпания "Ю Ес Бангла еърлайнс" е имало общо 71 души.

Пътниците са били 33 непалци, 32 бангладешци и по един гражданин на Китай и на Малдивите. Двамата пилоти и двамата членове на екипажа са били бангладешки граждани. Катастрофата вероятно се дължи на объркване на пилота, показва анализ, базиращ се на публикувания във в. "Непали таймс" разговор между пилота и контролната кула. Времето е било облачното, при пристигането си в Катманду самолетът е направил неочакван завой, закачил е оградата на летището и е избухнал в пламъци, заяви Радж Кумар Четри, главен мениджър на летището, цитиран от Ройтерс.

Той съобщи, че малко след като самолетът получил разрешение да кацне, пилотът заявил, че иска да отиде на север направил два завоя, но на два пъти потвърдил, че няма проблеми. След това контролната кула му съобщила, че самолетът не е насочен правилно, но отговор не бил получен. "Самолетът изведнъж се разтърси силно и се чу силен трясък", заявява един от оцелелите, Басанта Бохора, пред в. "Катманду пост".

"Бях седнал близо до прозорец и успях да се измъкна през...

    Повече за bta.bg