Радев започва консултациите за кабинет в понеделник
Фото: www.dnevnik.bg

Радев започва консултациите за кабинет в понеделник

7 новини, 4

Хасково, 21 април /Николай Грудев, БТА/ До момента мога само да изразя задоволство от работата на служебното правителство, заяви президентът Румен Радев в Хасково. "Най-важните мисии - произвеждането на едни открити, справедливи и честни избори - да, такива бяха проведени", посочи Радев. Както виждате, и председателството на Съвета на Европейския съюз се движи по график, като изоставането бе наваксано, допълни той и уточни, че крайната оценка ще бъде дадена, когато работата на кабинета приключи, тъй като обстановката е много динамична.

В отговор на журналистически въпрос за оценката на Росен Плевнелиев за работата му президентът отговори, че уважава всеки един, заемал този пост, но не комуникира с тях по медиите. Мисля, че изпълнявам най-важното - да мисля и да работя за националната сигурност, каза той. Радев информира още, че в понеделник започва консултациите с три от парламентарно представените партии за съставянето на новия кабинет, а във вторник - с останалите две политически сили в 44-то Народно събрание.

Совалките започват с най-малките партии - Воля, ДПС и Обединени патриоти и продължават с по-големите по негови думи. "Последната консултация ще бъде с парламентарната група на партия ГЕРБ и тогава ще уточним точното време на връчването на мандата", посочи държавният глава.

    Повече за bta.bg