Махмуд Абас отказа среща с американския вицепрезидент Майк Пенс
Фото: frognews.bg

Махмуд Абас отказа среща с американския вицепрезидент Майк Пенс

8 новини, 8

Палестинският президент Махмуд Абас няма да приеме американския вицепрезидент Майк Пенс, обяви днес съветник на Абас, след решението на Вашингтон да признае Ерусалим за столица на Израел, предаде Франс прес. "Няма да има среща с американския вицепрезидент в Палестина", заявил Мажди ал Халиди, дипломатически съветник на Абас. Визита на Пенс в Израел и палестинските територии е предвидена за втората половина на декември.

Обявеното в сряда от американския президент Доналд Тръмп решение да обяви Ерусалим за столица на Израел предизвика в палестинските територии демонстрации и кървави сблъсъци с израелските сили, припомня АФП. "С решението си за Ерусалим Съединените щати пресякоха всички червени линии", подчерта съветникът на Абас. В четвъртък Белият дом оцени като "контрапродуктивно" евентуално анулиране на срещата, предвидена с Пенс на Западния бряг, палестинска територия окупирана от израелската армия от 50 години.

Представител на партията на президента Абас заяви по-рано пред АФП, че "американският вицепрезидент не е добре дошъл в Палестина". "Президентът Абас няма да го приеме поради решението /на президента Тръмп/, заяви Джибрил Раджуб.

    Повече за bta.bg


    Махмуд Абас, 10 месеца
    (OF) Палестинският лидер няма да приеме вицепрезидента на САЩ по време на визитата на П...
    Махмуд Абас, 10 месеца
    Махмуд Абас отказва да приеме американския вицепрезидент