Лиляна Павлова: България ще търси диалог и консенсус
Фото: www.bta.bg

Лиляна Павлова: България ще търси диалог и консенсус

5 новини, 3

България ще бъде председател на Съвета на ЕС, който търси диалог и консенсус. Това е заявила министър Лиляна Павлова при представяне приоритетите на Българското председателство пред президента на Европейския парламент Антонио Таяни и председателите на политическите партии в ЕП, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Посещението на делегацията в София е първото събитие на високо равнище от Българското председателство, което започва през януари 2018 г.

Представителите на ЕП се срещнаха с българското правителство. Приоритетите на България са част от общоевропейския дневен ред - бъдещето на Европа и младите хора; европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани; сигурност и стабилност; дигитална икономика, пише в съобщението. "Поставили сме си за цел да отговорим на нуждите на гражданите на Европа - повече сигурност, повече стабилност, повече солидарност.

Ключът към успеха е единството и затова нашето послание е "Съединението прави силата", казала министър Лиляна Павлова. "Отчитаме ролята на Европейския парламент и се надяваме с помощта на президента Антонио Таяни и лидерите на политическите партии в ЕП по време на Българското председателство да вземем важни решения", допълнила тя. Заместник-министърът за Българското председателство Моника Панайотова ще бъде в Европейския парламент по време на цялото председателство за пряка връзка с представителите на европейски...

    Повече за bta.bg