Бисер Петков: Право на майките на деца с увреждания е да протестират
Фото: www.bta.bg

Бисер Петков: Право на майките на деца с увреждания е да протестират

24 новини, 5

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков каза пред журналисти, че право на майките на деца с увреждания е да протестират, да заявяват своите претенции. Петков коментира протестите на инициативата "Системата ни убива" малко преди началото на поредния пред МС. Той посочи, че подписването вчера на плана за действие по приемането на законодателството за хората с увреждания не е имало за цел да предотврати протеста, а да се възстанови доверието между страните и правителството да даде ясен отговор за своя ангажимент и действия.Те са в унисон с очакванията на протестиращите, защото нереалистично беше на 1 октомври да бъдат приети трите законопроекта, отбеляза министър Бисер Петков.

Той подчерта, че с плана не могат да бъдат ангажирани народните представители, тяхно суверенно право е да дебатират двата законопроекта и да внасят промени, ако считат за необходимо. По време на заседанието на социалната комисия, в което министър Бисер Петков участва, за да отговаря на актуални въпроси от депутати, народният представител Павел Шопов определи подписването на плана като пълно институционално унижение и попита министър Бисер Петков дали съзнава, че с него обслужва интересите на една от опозиционните партии - БСП .

Бисер Петков отчете по-богатия политически опит на Шопов, но каза, че с плана за действие отговаря на желанието на протестиращите да получат ясен ангажимент от стран...

Повече за bta.bg