Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани за НДК
Фото: btvnovinite.bg

Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани за НДК

18 новини, 7

София,17 юли /БТА/ Министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и бившият им колега Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани по разследването за нецелесъобразното разходване на пари в НДК. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров и потвърди, че в четвъртък бившият директор на НДК - Мирослав Боршош, е призован, за да му бъде повдигнато обвинение. Той допълни, че въпросното разследване е по сигнал на ДАНС. Утре Цацаров ще бъде изслушан и от създадената в парламента ресорна комисия.

Обвинител номер едно уточни, че пред депутатите ще изнесе само онази информация, която наблюдаващият прокурор по делото сметне, че може да бъде оповестена. Колкото до твърденията на Веселин Марешки, че се правят опити да му бъде отнет бизнесът с горива, Цацаров призова зам.-председателя на парламента да говори с имена и даде дума, че ако такива бъдат посочени, тези хора ще бъдат разследвани. Иначе всичко се прави за целта на пропагандата, коментира Цацаров думите на Марешки.

Главният прокурор разговаря с вътрешния министър и с министъра на здравеопазването, както и с шефовете на най-големите болници в София, за мерките, които трябва да бъдат предприети след редицата нападения над лекари. Само от началото на тази година вече са регистрирани 52 такива случая, отчете здравният министър. Статистиката на прокуратурата обаче посочва, че през 2014 г. са образувани пет дела, а са осъдени четирима души.

През 2015 г....

    Повече за bta.bg


    Сотир Цацаров, 10 месеца
    Лиляна Павлова и Томислав Дончев ще бъдат разпитани от прокуратурата