Лиляна Павлова: С председателството ще променим имиджа на България
Фото: www.bta.bg

Лиляна Павлова: С председателството ще променим имиджа на България

7 новини, 3

София, 1 декември /Лора Метанова, БТА/ Една от целите ни е с председателството да променим имиджа на България, познаването за страната ни, да покажем какви са силните ни страни и защо България може и трябва да бъде уважавана, каза в интервю за БТА министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова. Надявам се да докажем, че сме надежден, стабилен и прогнозируем партньор на Европа, заяви министърът.

За нас е важно да се утвърдим като лидер на Балканите, да бъдем държавата, която да е движещата сила за просперитета и стабилността и мира в региона, отбеляза тя. Четири са основните ни приоритети - бъдещето на Европа и младите хора, Западните Балкани, сигурност и стабилност, дигитална икономика и те ще бъдат представени от министър Павлова на 6 декември за окончателно одобрение от МС, а на 12 декември - в Европейския парламент във формата "председатели на парламентарни комисии".

България има подкрепа от страна на Европа за приоритетните области, коментира Павлова. Тя посочи още, че по време на председателството искаме да покажем културно-историческото наследство, природата, човешкия потенциал, капацитета на младите хора. Това създава предпоставки да популяризираме България като място за инвестиции, за бизнес, за туризъм. Павлова отбеляза, че по време на председателството в менюто ще бъде представена българската кухня, ще се предлагат българско вино и др...

    Повече за bta.bg