Кремъл за новия случай с "Новичок": Нямаме информация
Фото: frognews.bg

Кремъл за новия случай с "Новичок": Нямаме информация

7 новини, 6

Кремъл увери днес, че не разполага с информации за новия случай на отравяне с нервнопаралитичното вещество новичок в Англия, предадоха световните агенции. Отравянето стана четири месеца след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. "Нямаме информации за субстанцията, която в действителност е била използвана и за начина, по който тя е била използвана", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той допълни, че е много обезпокоен от повторното използване на такива вещества в Европа. Кремъл освен това обвини днес Лондон, че никога не искал провеждането на общо разследване с Русия за използването на нервнопаралитично вещество в Англия срещу Скрипал, допълват агенциите. "Русия предложи още в началото на Великобритания общо разследване и това предложение остана без какъвто и да е било отговор", каза Песков и упрекна Лондон, че не показва никакъв интерес към такива стъпки.

По-рано днес британският държавен министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс прикани Русия да даде подробности за нападението с нервнопаралитичното вещество новичок срещу бившия двоен агент Скрипал и дъщеря му. Призивът бе отправен, след като преди няколко дни двама британски граждани бяха отровени със същото вещество, припомнят агенциите.

    Повече за bta.bg