(OF) ГЕРБ ще подкрепи повечето законопроекти на вицепремиера Валери Симеонов, сред които за хазарта
Фото: www.bta.bg

(OF) ГЕРБ ще подкрепи повечето законопроекти на вицепремиера Валери Симеонов, сред които за хазарта

7 новини, 9

София, 10 май /БТА/ ПГ на ГЕРБ ще подкрепи повечето законопроекти, подготвени от вицепремиера Валери Симеонов, сред които промените в закона за хазарта. Депутатите на Бойко Борисов обаче са твърдо против облекчаване на режима на тютюнопушене в заведенията, както предлага председателят на НФСБ. Това стана ясно след среща в парламента между Сименов и Цветан Цветанов по искане на вицепремиера. В разговорите се включиха и депутати от двете групи.

За пореден път бяха потвърдени добрите коалиционни отношения, а "каруцата" в управляващото мнозинство "скърцала", именно защото вървяла, според лидера на НФСБ. Промените в закона за хазарта ГЕРБ ще подкрепи, защото, по думите на Цветанов, в момента има епидемия, която заразява подрастващите и хората с по-нисък социален статус, които се поддават на тази манипулация. В същото време ПГ на ГЕРБ твърдо отказва да подкрепи законопроекта на Симеонов за облекчаване режима на тютюнопушене в заведенията, защото самите те само преди шест години са внесли действащите регулации и вече имало ефект от тях.

Гласовете на партията на Борисов в парламента ще получат измененията в закона за местните данъци и такси, за устройството на територията, свързани с преместваемите обекти по Черноморието, в закона за водите. Цветан Цветанов смята също, че на първо четене ще минат и двата законопроекта, свързани с вероизповеданията /общ - ДПС, БСП, ГЕРБ, и на ПГ "Обе...

    Повече за bta.bg