Депутатите удължиха срока за подаване на декларации за конфликт на интереси
Фото: www.actualno.com

Депутатите удължиха срока за подаване на декларации за конфликт на интереси

6 новини, 8

София,11 май /БТА/ Депутатите удължиха срока до 8 юни т.г. за подаване на имуществени декларации за 2017 г.от висши държавни служители. Това стана с гласуване в един ден на две четения промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Вносители са народни представители от различни парламентарни групи. В момента според разпоредбите ежегодно висшите длъжности и чиновници трябва да декларират имуществото си и интереси за предходната година до 15 май.

Вносителите на поправките посочват, че големият брой обстоятелства, които трябва да се декларират и краткото време от утвърждаване на образеца от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, изискват по-дълъг времеви период, за да се събере информацията, която задължените лица трябва да декларират. В същото време кръгът им беше разширен, а по този начин и задължените лица ще имат достатъчно време да изпълнят изискванията на закона, аргументират се авторите на текстовете.

Предложението даде повод на левицата за пореден път да повтори тезата си за лошото качество на законите, които този парламент приема и дори да поискат заради това оставката на председателя на правната комисия Данаил Кирилов/ГЕРБ/. Антикорупционният закон дава постоянна грешка, това са вече вторите промени в него и се дължат на нескопосания закон, който беше приет, обяв...

    Повече за bta.bg