БСП внася вот на недоверие за сигурността
Фото: www.economic.bg

БСП внася вот на недоверие за сигурността

17 новини, 6

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов по тема "Сигурност". Това е решено на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на ръководството на ПГ на "БСП за България", съобщи на пресконференция заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. Този вот ще бъде внесен самостоятелно и се надяваме на успех, добави той. За оставката на вътрешния министър Валентин Радев, Стойнев коментира: "Той, според нас, вече си е отишъл".

По думите му оставката на вътрешния министър трябва да бъде още днес или утре. Започваме още от днес да готвим мотивите за вота, точно кога ще стане - до края на седмицата или следващата, не мога да кажа, отговори на журналистически въпрос той. По думите му материалът е изключително голям, толкова много са примерите, дори последната фатална случка - инцидентът с военния хеликоптер, показва, че имаме огромни проблеми в сферата на сигурността.

Всяка политическа сила, която смята, че в България има проблем със сигурността, е добре дошла да ни подкрепи, добави Стойнев. Попитан защо не внесат вот на недоверие за цялостната политика, заместник-председателят на ПГ на левицата коментира, че наистина това правителство няма сфера, в която да се справя. Според него обаче вот по темата "Сигурност" отговаря най-много на общественото негодувание.

ГЕРБ обещаха полицай във всяко село, припомни той и коментира, че почти нищ...

    Повече за bta.bg