БСП внася сигнал в прокуратурата на Делян Добрев
Фото: www.bta.bg

БСП внася сигнал в прокуратурата на Делян Добрев

11 новини, 8

Депутати от БСП внасят сигнал до прокуратурата за фирми, свързани с народния представител от ГЕРБ Делян Добрев, които според социалистите усвоявали огромен обществен, общински ресурс. Това стана известно от думите на депутата от БСП Елена Йончева на брифинг в парламента. "Кум гейт е само на повърхността, само най-видимата част от тази афера. Налице е усвояване на огромен обществен, общински ресурс от един роднински кръг.

Днес внасяме в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за над 50 млн. лв. Това са група компании, търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници, управители. В тези дружества пряко или чрез свързани лица участват зетят на Делян Добрев - Даниел Гаргов, същият заема мястото на Делян Добрев в дружество "Форуком фонд имоти", след като Делян Добрев влиза в политиката.", обясни Йончева.

Настояваме прокуратурата да провери спечелване на обществени поръчки за саниране на блокове по програмата за енергийна ефективност от юни 2017 г., каза Йончева. Обществената поръчка е за 11 блока, явяват се 130 кандидата, 10 от блоковете са спечелени от фирми на зетя на Добрев Гаргов и свързани с него фирми, заяви Йончева. "Настояваме прокуратурата да извърши проверка за участието на Делян Добрев в дружества, свързани с офшорни компании.

Прилагаме документи, които показват, че роднинските фирми, които печелят огромни обществени поръчки в различн...

    Повече за bta.bg