БСП разкри модел ”Добрев” и в Булгартрансгаз
Фото: dnes.dir.bg

БСП разкри модел ”Добрев” и в Булгартрансгаз

24 новини, 14

От БСП разкриха на пресконференция днес партийни и роднински назначения на ГЕРБ и в "Булгартрансгаз" ЕАД. Този модел съществува не само в община Хасково, а е модел, по който се ръководи цялата държава и в частност - държавните дружества, коментира Атанас Зафиров, член на ръководството на БСП. Той посочи, че председателят на управителния съвет на "Булгартрансгаз" Таня Захариева е общински съветник от ГЕРБ и председател на общинския съвет в Хасково.

Заместник-председателят на надзорния съвет на дружеството Владимир Митрушев е бивш заместник-кмет на Димитровград, област Хасково, а баща му е общински съветник от ГЕРБ. И двамата са от Хасково, членове са на партийната организация на ГЕРБ и са предложени и назначени от областния координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев, обясниха от левицата. Депутатът Иван Иванов коментира, че схемата, наречена "кумгейт", продължава и в Народното събрание.

Лицето, с което живее изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов е народният представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, които са кумове на Александър Ненков и съпругата му Пламена, която работи в отдел "Анализи и международна дейност" на "Булгартрансгаз", посочи той. По думите му роднинските зависимости не са само на общинско ниво, но се пренасят и в държавните предприятия.

Съпругата на Александър Ненков е подчинена на своя кум Георги Гегов, коментира колегата му Атанас Зафиров. Пом...

    Повече за bta.bg