БСП ще иска изслушване на министър-председателя след убийствата от последните дни
Фото: www.actualno.com

БСП ще иска изслушване на министър-председателя след убийствата от последните дни

13 новини, 13

БСП ще иска изслушване на министър-председателя утре в парламента относно ситуацията в страната след убийствата от последните дни. Това обяви заместник-председателят на партията Кирил Добрев на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП. По думите му основният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите. Добрев даде пример с отвличането преди месеци на сина на бизнесмен, опита за убийство на данъчен инспектор, шесторното убийство в Нови Искър, убийството на бизнесмена Петър Христов.

Европредседателството започна, обвиняват ни, че едва ли не саботираме този процес и искаме да изложим страната ни пред чужденците, посочи той. Всичко онова, което се случва в последните месеци и последните няколко дни, няма как да не изложи управляващите максимално, ние от опозицията сме само някаква бледа сянка в този опит за дискредитиране на България, добави Кирил Добрев. Той отбеляза, че за шесторното убийство в Нови Искър се твърди, че е от битов характер, но в тази битова драма има нещо много притеснително - осем години държавата не може да прибере човек с влязла в сила присъда.

С успокоение разбрах, че такива случаи са около 500-600, коментира Добрев. Той определи убийството на Петър Христов като нагло и демонстративно. Дали е политическо или бизнес не мога да кажа, проблемът е, че в последно време границата между бизнеса и политиката е много ...

    Повече за bta.bg