Очаква се интензивен трафик на граничните пунктове в страната през почивните дни3Фото© actualno.com

Очаква се интензивен трафик на граничните пунктове в страната през почивните дни

, 31 новини, 2 прегледа

Очаква се интензивен трафик на всички ГКПП на страната през почивните и празнични дни по повод Деня на обявяването на независимостта на България. Това съобщи на брифинг във връзка с предприетите мерки във връзка с трафика в почивните дни Аксиния Манчева от отдел „Гранични проверки“ в Главна дирекция „Гранична полиция“, предаде „Фокус“.

„Въпреки, че вече сме накрая на летния туристически сезон и трафикът осезателно намаля, сме осигурили обезпечаване на всички работни места с гранични полицейски служители. Разполагаме с технически средства при необходимост да бъде осигурено допълнително осъществяване на гранични проверки на ГКПП при голямо струпване, каквото например би могло да има на „Кулата“.

Осигурен е непрекъснат режим на работа на ГКПП-ата. Към момента има няколко затруднения в преминаването през ГКПП, което би могло да затрудни тяхната пропускателна дейност. Единият е ГКПП „Златарево“ на границата с Македония. Там до 14 октомври пропускателната способност ще бъде по-ниска от обичайното поради ремонтни дейности по възстановяване на пункта.