„Няма да допуснем гражданска война, дори да можем да я спечелим“4Фото© economic.bg

„Няма да допуснем гражданска война, дори да можем да я спечелим“

, 7 новини, 7 прегледа

„Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да я спечелим.“

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по време на извънреден брифинг тази сутрин, на който представители на изпълнителната власт и на ГЕРБ коментираха снощните сблъсъците между протестиращите срещу правителството и полицията. Според управляващите размириците са били предизвикани от „шпицкомандите на Васил Божков“.

Според Дончев няма проблем ГЕРБ да изкара на контрапротест 100 000 души, но призова президента „да не си мерим протестите“. Вицепремиерът заяви, че не се мисли за импийчмънт на Румен Радев. „Приоритет е България да остане спокойно и мирно място за живеене. Да няма заплаха за живота и здравето на хората. Дори да ни коства политически и щети“, коментира Дончев.

„Само си представете Борисов вчера да беше стиснал ръка в юмрук и да беше казал: „Да ги изметем“. Какви щяха да бъдат коментарите? Защото от другата страна на „Дондуков“ имахме това – да ги изметем и ръка в юмрук. Този, който е на площада носи административна и наказателна отговорност, а политикът носи политическа отговорност. И въпросът е кой носи политическата отговорност?