Новият премиер Джузепе Конте обеща пълна промяна на Италия
Фото: www.mediapool.bg

Новият премиер Джузепе Конте обеща пълна промяна на Италия

5 новини, 4

Новият италиански премиер Джузепе Конте обеща да направи пълна промяна в страната в изказването си в парламента, преди да бъде гласуван вот на доверие на антисистемното правителство, което възнамерява да отхвърли правилата на ЕС за бюджетите и имиграцията. Конте защити пламенно "популистката" политика, която възнамерява да води: битка срещу "бизнеса" с имиграцията, възобновяване на икономическия растеж и отваряне към Русия.

Министър-председателят потвърди, че страната му желае "автоматична" и "задължителна" система за репатриране на търсещи убежище в Евросъюза и изтъкна, че Италия подкрепя "коригиране" на икономическите санкции, наложени от общността на Русия. Конте каза в общата си политическа реч пред сенаторите, че страната смята да намали огромния си държавен дълг, но ще го постигне чрез растеж, а не чрез мерки за строги икономии, предаде Франс прес.

Държавният дълг на Италия е втори по големина в еврозоната след този на Гърция и "днес е напълно устойчив, но трябва да бъде намален в перспектива на икономически растеж", подчерта Конте. Той каза още, че пропастта в растежа между Италия и Европа трябва да бъде намалена и "това е нашата цел". Конте говори пред Сената, а от двете му страни бяха застанали лидерите на две доскоро периферни партии, съставили миналата седмица управляващата коалиция и номинирали малко познатия специалист по право да оглави тяхното коалиционно прав...

    Повече за mediapool.bg