Две са номинациите за нов министър на транспорта
Фото: www.bnews.bg

Две са номинациите за нов министър на транспорта

7 новини, 9

Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта, каза зам. председателят на партията Цветан Цветанов. Той отказа да каже кои са кандидатурите. Те ще бъдат обсъдени в понеделник на коалиционен съвет на управляващата коалиция. По думите на Цветанов и двете кандидатури са достатъчно добре подготвени и отговорят на изискванията и предизвикателствата, които стоят в сектор ”транспорт”. ”Те имат добра професионална биография и много добър експертен потенциал, тъй като работят в администрацията на държавата", посочи Цветанов, цитиран от ”Фокус”.

По-рано тази седмица номинираният за министър на транспорта Александър Манолев се отказа от поста малко след като по случайност не бе избран на него. Конкретната причина е фактът, че Манолев е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г. Всички медийни публикации по случая обаче някак са изчезнали, но в. "Капитал" припомни казуса. Освен това досегашният зам.-министър на икономиката, син на бившия митничар и дългогодишен кмет на петричкото село Кулата Димитър Манолев, има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

Манолев твърди, че е жертва на ”координирана атака от една определена група”. ”От момента, в който номинацията ми бе обявена, със скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в...

    Повече за mediapool.bg