Нова Броудкастинг Груп отговори на операторите, които предупредиха, че могат да спрат каналите й
Фото: www.capital.bg

Нова Броудкастинг Груп отговори на операторите, които предупредиха, че могат да спрат каналите й

5 новини, 12

"Нова Броудкастинг Груп" отговори на оплакванията на кабелните оператори, които обявиха, че могат да спрат излъчването на каналите на компанията в своите мрежи заради повишение в цените.

От медийната компания посочват в официално съобщение, че е налице проблем с пиратството и някои кабелни оператори у нас си позволяват да излъчват телевизионни канали без да имат сключен договор, който да им позволява това. От "Нова Броудкастиг Груп" заявяват, че ще защитават своите интереси като се обърне към "всички заинтересовани институции".

Казусът се появи в началото на годината. Тогава кабелни оператори от страна предупредиха, че могат да спрат да излъчват каналите на групата. Като причина за това те посочиха поискано голямо увеличение на цената от страна на "Нова Броудкастинг Груп" - с 60 процента над досегашната цена.

От Националното сдружение на малките и средните кабелни оператори (НСМСКО) обясниха, че не могат да приемат това увеличение, защото това би означавало да повишаване на цените и за техните клиенти. Тогава изпълнителният директор на НСМСКО Валентин Георгиев каза, че заради липсата на напредък в преговорите, "Нова Броудкастинг Груп" е поискала от операторите да спрат разпространението на нейните програми от началото на 2018 г.

По негови думи проблемът ще засегне десетки хиляди клиенти в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Плевен, Велико Търново, Вра...

    Повече за webcafe.bg