Сидеров: Срещите на Каракачанов и Симеонов с Нинова не са оторизирани от Обединени патриоти
Фото: www.bta.bg

Сидеров: Срещите на Каракачанов и Симеонов с Нинова не са оторизирани от Обединени патриоти

11 новини, 10

Нов скандал разтърси парламентарната група на "Обединени патриоти", която е част от управляващото мнозинство с ГЕРБ. Поводът е предстояща среща на лидера на БСП Корнелия Нинова с лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов и на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов. По този повод лидерът на "Атака" Волен Сидеров заявява, че срещите на Каракачанов и Симеонов с Нинова не са оторизирани от "Обединени патриоти".

"Като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" и създател на коалицията не съм упълномощавал въпросните лица да преговарят, с която и да е партия извън управляващата коалиция", казва Волен Сидеров в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията му. "Всякакви такива действия вредят на вече установените споразумения за управление на България между АТАКА, ВМРО, НФСБ и ГЕРБ.

Те са извън решенията на коалиционния съвет на "Обединени патриоти", затова трябва да се смятат за нелигитимни", посочва още Сидеров. По тази причина той отменя заседанието на парламентарната група на "Обединени патриоти" във вторник. "Очаквам изясняване на позициите на НФСБ и ВМРО по отношение на коалиционната политика", се казва още в разпространеното съобщение от името на Волен Сидеров.

Междувременно от БСП информираха, че лидерът на партията Корнелия Нинова ще се срещне с вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Срещата е по покана на Каракача...

    Повече за mediapool.bg