Шефът на НСО: Радева не е шофирала колата
Фото: frognews.bg

Шефът на НСО: Радева не е шофирала колата

21 новини, 6

Две полицейски патрулки са преследвали кола на НСО, превозвала първата дама Десислава Радева, след като е отказала да спре за проверка, съобщи вестник "24 часа". От президентството коментираха лаконично, че "публикуваната информация е невярна", а от МВР отказаха коментар по случая. Началникът на НСО в оставка ген. Ангел Антонов обаче обясни пред същото издание, че става въпрос за нарушена координация между отделните служби.

"В никакъв случай г-жа Радева не е шофирала автомобила, не е имало преследване в София с патрулки. Тя е била в колата с охраната си и с шофьора", каза Антонов. "Не става въпрос за инцидент, имаме нарушена координация между отделните служби - не са разпознати колите. Случват се подобни случаи, но ще търсим първопричината след като анализираме ситуацията", допълни той. Всички останали подробности ще бъдат съобщение след приключване на проверката.

"Не става въпрос за гонки, нито за съпротива. Ще се разберем с колегите и ще си сътрудничим за изясняване на случая. Не може така безотговорно да се говори, че г-жа Радева е карала автомобила. Как си представяте ВИП-лицето да кара автомобила - това е невъзможно", каза шефът на НСО. "Докладват ми се нещата и ще се извършат и допълнителни проверки, докато имам тази възможност. Ако има нарушения от наша страна от колегите - ще се вземат мерки от ръководството.

Ще го съгласувам с колегите от Жандармерията, които са си ...

    Повече за mediapool.bg