Нинова: Не сме алтернатива на ГЕРБ, а на системата
Фото: www.cross.bg

Нинова: Не сме алтернатива на ГЕРБ, а на системата

14 новини, 11

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи партията да обсъди ревизия на решението на конгреса за влизане на България в еврозоната и приемане на еврото. Това тя обяви при представянето на проекта на "Визия за България" в НДК, съобщава БТА.

Предлагам да отворим тази дискусия въпреки решението на конгреса и ако стигнем до друго, по-разумно, по-полезно и по-важно за народа и националния интерес решение, нищо не пречи да го ревизираме, каза Нинова.

"Моля Сергей да не се сърди, защото този доклад беше негов на конгреса, ние споделяме всичко това, но нека да помислим", обърна се Нинова към лидера на ПЕС Сергей Станишев. По думите ѝ животът и условията са се променили и БСП трябва да е адекватна към тази промяна.

"Нека да проведем разговора за България, за българската икономика, за цените, за стандарта на живот. Нека не бързаме. Дайте да забавим с ежедневното напиране сега и веднага еврото и да ни приемат в еврозоната. Предстоят ни много сериозни разговори", каза Нинова. Тя заяви, че дори чужди експерти са предупредили страната да не влиза в еврозоната.

С проекта "Визия за България" БСП дава заявка за управление на държавата и алтернатива на системата. Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, днес не се обръщаме към политическите си опоненти, обръщаме се към народа си, заяви тя при представянето на проекта в НДК.

Тя допълни, че не претендират, че са всезнаещи и з...

    Повече за investor.bg


    Корнелия Нинова, 3 месеца
    Визията на БСП - повече държава в икономиката и управлението на страната
    Корнелия Нинова, 3 месеца
    Визията на БСП - повече държава в икономиката и управлението на страната