Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки2Фото© actualno.com

Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки

, 6 новини, 17 прегледа

„Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев- резервите на президента към Закона за мерки по време на извънредно положение са основателни. Те повтарят нашите аргументи, изразени в Народното събрание, при обсъждането и гласуването.“, каза в своя позиция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Многократно настоявахме правителството да представи план за социално-икономически мерки в подкрепа на засегнатите от кризата, така както направиха редица европейски правителства. Това не се случи в закона. Нещо повече- поискахме актуализация на бюджета с ясно разписани средства за подпомагане на домакинствата. И това наше предложение беше отхвърлено.“, допълни Нинова..

„Противопоставихме се на крайните мерки, засягащи свободата на изразяване и налагане на цензура. Гласувахме против текста, с който се наложи ограничаване на свободата на словото. Не подкрепихме и възлагане на изрични правомощия на армията в закона. Тя може да се включи и по сега действащия закон,  без да и се дават извънредни права.