(NF) Срещата на Меркел и Путин продължи 3 часа
Фото: frognews.bg

(NF) Срещата на Меркел и Путин продължи 3 часа

17 новини, 8

NF 23:50:31 18-08-2018 GG2348NF.006 Германия - Русия - Меркел - Путин - среща - край Срещата на Меркел и Путин продължи 3 часа Берлин, 18 август /БТА/ Разговорите на руския президент Владимир Путин и германския канцлер Ангела Меркел приключиха, предаде ТАСС. Срещата продължи повече от три часа. Преди началото й двамата лидери направиха кратки изявления за медиите. Те казаха, че имат намерение да обсъдят такива въпроси като ситуацията в Сирия, уреждането на украинския конфликт, ситуацията с договора за иранската ядрена програма, двустранни въпроси, в това число и проекта за газопровод Северен поток 2.

От руска страна в преговорите взе участие и сътрудникът на президента Юрий Ушаков, както и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Срещата се състоя в извънградската резиденция на германското правителство Мезеберг, на 70 километра северно от Берлин. Ще говорим за възможността за установяване на мисия на ООН, която да играе роля в мирния процес в Украйна, каза преди началото на срещата Меркел, предаде ДПА.

Тя увери, че Германия е готова да поеме отговорност в тази насока. Относно Северен поток 2 Меркел се постара да разсее безпокойствата, че този газопровод ще е в ущърб на Украйна, като каза, че тази страна трябва да остане доставчик на руски газ за Европа след разширяването на Северен поток. "Украйна трябва да продължи да играе роля в транзита на газ за Европа, след като бъде въве...

    Повече за bta.bg