(NF) САЩ и Турция временно спират неимиграционните визови услуги помежду си по съображения за сигурност
Фото: www.economic.bg

(NF) САЩ и Турция временно спират неимиграционните визови услуги помежду си по съображения за сигурност

16 новини, 6

NF 03:04:31 09-10-2017 NN0302NF.005 Турция - САЩ - дипломация - сигурност САЩ и Турция временно спират неимиграционните визови услуги помежду си по съображения за сигурност Анкара, 9 октомври /БТА/ Американското посолство в Анкара и турското посолство във Вашингтон заявиха, че временно спират всички неимиграционни визови услуги, като казаха, че трябва да преоценят взаимните си ангажименти във връзка със сигурността на своя персонал, предадоха световните агенции.

Миналата седмица САЩ заявиха, че са "дълбоко обезпокоени" от ареста на служител на американското генерално консулство в Истанбул по обвинения в нарушаване на конституцията и опит за сваляне на турското правителство. "Събитията напоследък карат правителството на САЩ да преоцени ангажимента на правителството на Турция към сигурността на американската дипломатическа мисия и персонал", каза посолството на САЩ в Анкара.

"С цел да бъде намален до минимум броят на посетителите в посолството и консулствата ни, докато се извършва тази преоценка, с незабавно действие прекратяваме всички неимиграционни визови услуги във всички дипломатически обекти на САЩ в Турция", заяви посолството. Мярката засяга визите в областта на туризма, бизнеса, медицинското лечение, временната заетост, обучението, медиите, дипломатическата дейност.

Турция последва примера на САЩ, като заяви, че временно спира всички неимиграционни визови услуги във вс...

    Повече за bta.bg