(NF) Двама убити, сред които и нападателят с нож, в Париж
Фото: novini.rozali.com

(NF) Двама убити, сред които и нападателят с нож, в Париж

28 новини, 10

NF 00:08:01 13-05-2018 GG0007NF.013 Франция - Париж - нападение /разш. вар./ Двама убити, сред които и нападателят с нож, в Париж Париж, 12 май /БТА/ Мъж нападна с нож минувачи във Втори район на френската столица Париж, преди да бъде застрелян от полицията. В нападението е убит един човек, предадоха световните агенции, като се позоваха на полицейската префектура на Париж. Засега мотивите на нападателя не са известни.

Нападението започнало в 21,30 ч. местно време на улица Монсини във Втори район, недалеч от сградата на парижката Опера и на престижния квартал около площад "Вандом". Според последни данни нападателят атакувал с нож петима души, от които единият е починал. Четирима души са ранени, като двама са в сериозно състояние. Полицията реагирала незабавно и застреляла на нападателя. По-рано френската телевизия Бе Еф Ем съобщаваше за осем ранени в атаката с нож, предаде ТАСС.

В Туитър френският министър на вътрешните работи Жерар Колон приветства "хладнокръвието и бързата реакция на полицейските сили, които са неутрализирали нападателя", предаде Франс прес. Колон определи престъплението като "отвратителна атака", допълва Асошиейтед прес. Нападението става в момент, в който Франция продължава да живее под постоянна терористична заплаха. Последната терористична атака бе от 23 март в Каркасон и Треб в Южна Франция.

Със загиналите тогава броят на жертвите на терористични атаки...

    Повече за bta.bg