Най-издирваната жена-терорист в света е убита
Фото: www.dnes.bg

Най-издирваната жена-терорист в света е убита

7 новини, 13

Британската джихадистка Сали Джоунс, най-издирваната жена-терорист в света, известна като „Бялата вдовица", е била убита при нападение с дрон на иракско-сирийската граница, предава БНР. По данни на разузнаването 50-годишната Сали Джоунс активно е участвала в привличане на джихадисти от чужбина.

Повече от три години Сали Джоунс е най-издирваната жена-терорист. Тя замина за Сирия през 2013 година, за да се омъжи за компютърния хакер Джунаид Хюсейн - боец на „Ислямска държава" от Бирмингам. Тогава „Бялата вдовица" взе със себе си невръстния си син Джо Диксън.

Британското правителство е било информирано от ЦРУ за убийството на Сали Джоунс още през юни, но това е било запазено в тайна и от двете страни на Атлантика, тъй като не е била известна съдбата на нейния син, съобщиха днес от Даунинг стрийт.

Таблоидът „Сън" пише днес, че все още не ясно дали и Джо Диксън е бил убит, като цитира източници, че нападението е нямало да бъде осъществено, ако е имало сведения, че синът й е със Сали Джоунс. Съпругът на „Бялата вдовица" Джунаид Хюсейн бе убит също при нападение с дрон през август 2015 година. Твърди се, че след неговата смърт Сали Джоунс е била назначена за командващ на специално женско крило на „Ислямска държава", съставено от бойци от чужбина, с цел планиране и провеждане на нападения в западния свят.

    Повече за cross.bg