Националният оперативен щаб ще инспектира кооперативните пазари в страната2Фото© actualno.com

Националният оперативен щаб ще инспектира кооперативните пазари в страната

, 16 новини, 8 прегледа

Монтана - проф. Тодор Кантарджиев - пазар

Проф. Тодор Кантарджиев разгледа пазара в Монтана и се запозна с мерките срещу коронавируса в града

Монтана, 7 април /Цветомир Цветков, БТА/

Професор Тодор Кантарджиев от националния оперативен щаб за борба с коронавируса посети днес Монтана, срещна се на открито с кмета на общината Златко Живков и областния управител Росен Белчев и разговаря с работещите в Регионалната здравна инспекция в Монтана. По-късно проф. Кантарджиев разгледа общинския пазар в града, за да се увери дали са достатъчни взетите от местните власти мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 в тържището.

Проф.Кантарджиев заяви, че сега по пазарите в страната се продава разсад в големи количества и не бива да се изпуска моментът за засаждане на зеленчуци, защото това е важно за страната. В същото време стопаните на пазарите трябва да сведат до минимум риска от разпространение на коронавирус като въведат правила за пазаруване и следят стриктно за спазването им. След обиколнка на пазара в Монтана проф. Кантарджиев препоръча на няколко места да бъдат поставени табели с надписи да се избягва струпването на хора пред сергиите и павилионите и да се спазва дистинция при пазаруване.

Проф. Кантарджиев заяви, че полицията, жандармерията и Регионалните здравни инспекции в страната са свършили огромна работа с издирването и поставянето под карантина на всички рискови хора за разпространение на COVID-19.