Националната лотария е сезирала ЕК заради искането на Валери Симеонов2Фото© economic.bg

Националната лотария е сезирала ЕК заради искането на Валери Симеонов

, 8 новини, 8 прегледа

"Национална лотария" е сезирала Европейската комисия за предложението на "Обединени патриоти" за промени в Закона за хазарта с цел забрана частни фирми да извършват лотарийни игри. Това каза изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев по Нова телевизия тази суртин по повод предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов за национализация на всички лотарийни игри у нас.

"Смятаме, че те ще се намесят. Надяваме се някой да сезира и Конституционния съд. Чакаме да ни подкрепят и от Световната лотарийна асоциация, на която сме член, от Европейската лотарийна асоциация и нашите чуждестранни партньори. Трудно ни е обаче да им обясним какво се планира в нашата страна, защото подобно нещо няма никъде", коментира още Ганев.

Според него си личи от думите на Валери Симеонов, че той "няма никакви познания за нашия бизнес".

"Той не е длъжен да ги има, но непознаването на конституцията вече е лошо. Нейните принципи са за свобода на търговията, на бизнеса, на частната инициатива и забрана на монополите", заяви той и допълни, че в Конституцията изрично е записано къде държавата може да прави монопол, като хазартът там не фигурира.